CENTRAL DAY FLASH 2020

CENTRAL DAY FLASH

Oktober 2020

 

MEDIATION WEEK - THANK YOU FOR BEING A PART OF THIS VIRTUAL DAY!

Beste deelnemers,

De Federale Bemiddelingscommissie dankt jullie oprecht voor de massale deelname aan onze virtuele centrale dag. Wij registreerden voor deze editie maar liefst 500 deelnemers.

We zijn ontzettend blij dat we in samenwerking met het IGO, via dit nieuwe format een leerrijke dag konden aanbieden en hopen van harte dat jullie van deze dynamische dag genoten hebben.

Jullie virtuele aanwezigheid maakte van deze dag een groot succes. Het aanwezigheidsattest wordt in de loop van de volgende weken via e-mail verstuurd.

Noteer alvast met stip de volgende Mediation Week 2021 vanaf maandag 11 oktober tot zaterdag 16 oktober 2021. We zien elkaar dan terug, hopelijk dit keer niet alleen virtueel, tijdens de centrale dag op donderdag 14 oktober 2021.

Tot slot nog namens onze Voorzitter Theo De Beir een uitdrukkelijk dankwoord aan de werkgroep van de Mediation Week, meer in het bijzonder, de volgende leden van het Bureau: de heer Marc De Decker, de heer Harry Dobbelaere, mevrouw Grietkin Hoet, en daarnaast mevrouw Barbara Gayse (coördinator mediation week) en mevrouw Ines Van der Mynsbrugge (communicatiemedewerker FBC). De hele dag werd de werkgroep ondersteund door de stafmedewerkers van de FBC: mevrouw Angélique Legros, de heer Etienne Roose, de heer Antoine Schuller en de heer Nicolas Van Ackere.

 

VIRTUELE CENTRALE DAG – in een notendop

De virtuele centrale dag was opgesplitst in een Franstalige voormiddag en Nederlandstalige namiddag. Telkens werd geopend met een welkomstwoord van onze voorzitter en de directeur van het IGO, de heer Raf Van Ransbeeck. De introductie werd extra kracht bijgezet door een digitale live interventie van onze nieuwe minister van Justitie, de heer Vincent Van Quickenborne.

Tijdens de Franstalige voormiddag gaf mevrouw Michèle Guillaume Hofnung een uiteenzetting over het potentieel van innoverende bemiddeling. In de namiddag legden de professoren Verbeke en Mnookin tijdens de plenaire sessie de focus op co-mediation. De plenaire sessies werden gevolgd door tal van workshops waarbij bemiddeling vanuit diverse en soms heel verrassende invalshoeken werd benaderd.

Deze dag werd afgesloten met een dankwoord van onze voorzitter, waarbij even het Bureau van de FBC in de spotlights werd gezet en ook al een tip van de sluier werd gelicht over het actieplan waaraan momenteel intensief wordt gewerkt. Wegens de gekende COVID omstandigheden, kon het voltallig Bureau niet fysiek aanwezig zijn in onze warroom bij het IGO. Elk lid was gedurende de gehele dag virtueel geconnecteerd en heeft de centrale dag met veel interesse gevolgd. In deze flash willen we ook hen even bedanken voor alle steun, inspanningen en motivatie die zij de voorbije maanden hebben getoond en geleverd. 

Leden van het Bureau van de FBC: voorzitter de heer Theo De Beir, vicevoorzitter de heer Marc De Decker, secretaris de heer Peter Coene, de heer Guy Jansen, de heer Pierre Henry, de heer René Constant, de heer Laurent Drousie, de heer Jan Dierynck, de heer Harry Dobbelaere, de heer Philippe Grumbers, de heer Nicolas Peiffer, de heer Kristoff Simons, de heer Christophe Vazquez Jacques, mevrouw Grietkin Hoet, mevrouw Lieve Lagae en mevrouw Nathalie Uyttendaele.

 

PERSAANDACHT voor bemiddeling tijdens de bemiddelingsweek

De Federale Bemiddelingscommissie heeft enorm haar best gedaan om het stijgende belang van bemiddeling in de Franstalige en Nederlandstalige pers te krijgen. Geen gemakkelijke opdracht, niettegenstaande al onze inspanningen, zijn we er enkel in geslaagd om de aandacht te trekken van “De Ochtend” op Radio 1 en het VRT NEWS online.

Voorzitter Theo De Beir bracht tijdens de centrale dag een krachtige boodschap in zijn interview op Radio 1. Samen met de FBC wil hij bemiddeling een meer zichtbare en aanwezige plaats geven in alle sectoren van de samenleving.

 

Herbeluister zijn interview via volgende link:

http://radio1.be/programma/de-ochtend/radioitem/bemiddelaars-hebben-het-sinds-de-coronacrisis-opvallend-drukker/28850

 

Herlees zijn interview via volgende link:

http://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/10/15/conflictbemiddeling-kent-sterke-opmars-door-coronacrisis/

 

EVALUEER ONZE VIRTUELE CENTRALE DAG – graag jullie feedback

Het organiseren van een virtuele centrale dag was voor de FBC een nieuw en uitdagend concept en format. We laten de digitale trend niet los en vernemen graag hoe jullie de centrale dag beleefden. Op deze manier kunnen we naar de toekomst nog meer rekening houden met jullie verwachtingen, opmerkingen en suggesties.

Gelieve via onderstaande vragenlijst de virtuele centrale dag te beoordelen, waarvoor alvast hartelijk dank: http://nl.surveymonkey.com/r/mediation-week-15-oktober

 

TOT SLOT: stay safe, stay healthy and enjoy the little things!

 

 

 

nl_central_day_flash.pdf