Nieuwsbrief april 2020

De website van de FBC is beschikbaar maar momenteel 'under reconstruction' en actualisering. Voor meer informatie en vragen kan u terecht op : secr.Bemiddelingscommissie@just.fgov.be

Indien u een bemiddelaar wenst in te schakelen om uw conflict minnelijk op te lossen, gelieve onze lijst van erkende bemiddelaars te consulteren op onderstaande link:

http://www.fbc-cfm.be/nl/zoeken-naar-een-bemiddelaar

Beste collega-bemiddelaars,

 

Onze vorige nieuwsbrief werd eind maart uitgestuurd vlak na de verstrenging van COVID-19 maatregelen.

 

De lockdown houdt inmiddels de samenleving stevig in haar greep. Burgers en ondernemingen zijn op zoek naar richting en enige houvast om deze haast surreële passage samen door te komen. Onze bemiddelaars bieden in deze soms pijnlijke omstandigheden perspectief en zijn dus echt wel broodnodig.

 

Het zal niet verwonderen dat deze nieuwsbrief helemaal in het teken staat van het bemiddelingsgebeuren in coronatijden.  Achtereenvolgens besteden we aandacht aan de algemene richtlijnen, de rol van de bemiddelaars, de initiatieven ter ondersteuning van de bemiddeling en tenslotte de opleidingen via e-learning.

 

Ter afsluiting van deze lijvige nieuwsbrief houden wij eraan jullie allemaal veel moed, een sterke dosis doorzettingskracht en vooral een goede gezondheid toe te wensen.

 

Met genegen groeten,

namens het FBC,

jullie Voorzitter Theo De Beir

newsletter_fbc_april_2020.pdf